1975-80

 Retur til Golfbakken 

 Retur til Hanses Bog 

NORGE:

Det var min mening kun at arbejde om sommeren. Når vinteren kom, var det min plan at flytte campingvognen mod syd til f.eks. Italien. Og så igen drage nordpå, når foråret kom.

Men det kom til at gå helt anderledes. De næste 6 år havde jeg fast arbejde hos Selvaagbygg i Oslo. Lønnen steg fra 28 kr. til ca. 55 kr. pr. time i denne periode. 1 norsk kr. var = 1,25 dansk kr.

I julen 1975 blev jeg gift med Margrethe. Vi havde på det tidspunkt boet sammen i 5 år. I påsken 1980 købte vi hus i Danmark og flyttede 1. juli tilbage til min barndomsby Frederiksværk efter knapt 12 år i udlandet.

 

Horni gård - Mor og Amos besøger os i julen 1975
Hans Blomhøj I januar 1975 købte jeg en Ford Zodiak og en stor campingvogn. Et par måneder senere kørte vi mod nord, målet var Oslo Camping Plads. 

Kort efter at vi har bosat os på campingpladsen, besøger vi min frimærkeven Odd Johansen. Jeg har i de sidste to år, da jeg boede på Grønland, byttet frimærker med ham. Vi forsætter frimærkebytningen face to face i alle de år, jeg er i Norge.

Ca. 8 måneder efter at vi kom til Norge, køber Odd og hans hustru Sylvi en lejlighed inde i Oslo. Margrethe og jeg overtager derefter Odd og Sylvis gamle lejlighed. Det var halvdelen af øverste etage på en bondegård, som lå 600 m.o.h. lige ud til sø og skov. Lejligheden var på ca. 60 m² fordelt på stue, 2 rum og køkken.

På billedet øverst er det min mor og Amos, som besøger os på Horni Gård julen 1975.
Margrethe Blomhøj
I julen 1975 bliver Margrethe og jeg gift i Frogner Kirke inde i Oslo. Festen holder vi på restauranten ved skihop bakken Holme Kollen.

Vores gæster var: Margrethes søstre Augusta og hendes mand Lars Finsen. Min mor og Amos samt min frimærkeven Odd Johansen og hans hustru Sylvi.

Horni Gård ligger ca. 15 km nordvest fra Oslo, 5 km mod nord fra Sandvika i en lille flække, som hedder Vøyenengen.

Margrethe fik arbejde i en børnehave inde i Sandvika, senere fik hun arbejde i en børnehave i vores egen by.
Jeg selv arbejder i hele perioden for Selvaagbygg rundt omkring i Oslo med nyt boligbyggeri.
Figur i Frogner Parken
Julen 1975
Gitte og Makka I 1977 fik vi besøg af mine to børn Henrik og Birgitte.
Det var i påsken. Vi havde stadig is på Storsøen. Margrethe og jeg faldt igennem isen. Heldigvis skete der ikke noget med børnene.
På besøg i Frogner Parken
1979 på Nordfjeldet Straks vi kommer til Norge begynder vi at stå på ski både langrend og slalom.
 I 1978 melder jeg mig ind i den lokale idrætsforeningen
Jutul. Fra da af begynder jeg at løbe 3-5 gange om ugen. Mit første maraton løb bliver Drammen Maraton i 1978. Tiden blev ikke noget særligt, jeg brugte 3 timer og 36 minutter. November 1979 forbedrer jeg tiden med 33 minutter i Göteborg Maraton.
Foreningen Jutul var også en ski klub. Vi deltog begge i mange skiløb. Margrethe blev nr. 2 i et 26 km langt skiløb (Årvoll-løbet 1979). Tiden var 2 timer og 11minutter.
Længste tur på ski for os begge var på 72 km. Jeg trænede omkring 300 km pr. måned fra november til april.

TOP