MUSKLER

Efter et langt liv med rigtig meget sport har jeg opserveret følgende angående de store muskelgrupper

Link til min Egen Omsorg

Muskler: Sep. 2015     (Her er 4 af min største fejl)

1980: I forbindelse med Oslo Marathon fik jeg en slem overraskelse. Kort efter start fik jeg efter ca. en ½ km krampe
 i begge mine store sædemuskler. Det gjorde, at jeg måtte sætte farten ned og kort efter kunne jeg kun gå. Først efter to dage kunne jeg begynde at løbetræne igen. Grunden til disse kramper var den lange biltur fra Danmark dagen før. Mine muskler var fyldt med kulhydrater og måske for meget sukker.

1983: Efter 50 km kapgang ved Jyllinge Games blev jeg usædvanlig træt og måtte ligge mig ned. Jeg drak en cola og spiste et stykke wienerbrød, men det hjalp ikke. Jeg blev rådet til at drikke en øl, og det hjalp. Det skal siges, at jeg havde spidst meget sødt under hele konkurrencen.

1994: Ved to runder golf på samme dag og for meget sødt under og efter runden får jeg nogle voldsomme kramper i de store lårmuskler. Når kramperne kommer tæt på knæene, kan det medføre, at jeg besvimer. En øl eller to kan hjælpe på det.

2014: Overtræning og høj alder kan få mine muskler til at reagerer uhensigtsmæssigt. Efter en periode med 3 x golf og flere lange cykelture om ugen, fik jeg meget stærke smerter (ikke kramper) i lårmusklerne. Det varede flere måneder, jeg kunne næste ikke gå. Denne gang var det ikke sukke og søde ting, som var årsagen. Jeg har siden 2011 spidst søde ting meget sjældent og kun i moderat mængde. Årsagen skyldes sandsynligvis udelukket min høje alder.

Konklusion:
Muskler bruger kulhydrater. Men vær forsigtig med de hurtige kulhydrater sukker og slik, det kan i særlige tilfælde være det rene gift. Væske, salt, kulhydrater og proteiner skal tilpasses sporten. Der er stor forskel på en golfrunde, et marathonløb eller 100 km på en cykle. Alle dele tager ca. lige lang tid, men indtagelse af væske og føde kan godt være meget forskelligt.