- Put gæren i en kop, hæld vandet og drys saltet på og lad gæren
blive opløst.
- Tag en stor skål og bland de øvrige ingredienser til bunden,
brug gerne en håndmikser med dejkroge.
- Bland den opløste gær i og lad dejen stå lunt i ca. 15 min.
- Tænd for ovnen og stil den på 190 grader.
- Hak løgne groft, rens porrerne og skær dem ½ cm. tykke skiver
- Baconet skæres i terninger og ristes i en sauterpande (pande med
høj kant)
- Kom løgne i og derefter porrerne som ringe.
- Tilsæt salt, peber, cayennepeber og muskatnød, ca. en ½ teske
af hver slags.
- Lad det simre i ca. 5 min. Tag så panden af kogepladen, så det
kan køle lidt af.
- Skær tomaterne i både (12 stk.) og osten små trekanter (6 stk.)
- Rul dejen ud til en 3-4 mm tynd rund plade på et bord drysset med
mel og læg den derefter op på et ca. 30 cm tærte fad.
- Pisk æg og ylette/A38 sammen i en stor skål, vend bacon/løg/porrer-
blandingen i og hæld det hele op i tærte formen.
- Fordel osten og tomatbådene oven på og drys med basilikum.
- Sæt tærten på nederst rille i en forvarmet ovn på 190 grader i
ca. 40 min.
- Nu er det tid til at rydde op i køkkenet og dække bord.
|