- Tænd for ovnen og stil den på 200 grader.
- Torskefileterne skæres i tynde skiver og lægges i et ovnfast
fad, som er drysset med rasp.
- Drys med salt og peber.
- Gulerødder, selleri og løg skæres i terninger og svitses
(steges) i olien/margarinen i en stor gryde eller sauterpande (pande
med høj kant).
- Grønsagerne lægges oven på fisken.
- Kom fiskebouillonen i gryden/panden og varm den op til lige før
kogepunktet.
- Kom melet i en melryster + ca. 1 dl koldt vand, ryst det godt.
- Hæl det langsomt i fiskebouillonen, til den bliver jævn, den
skal koge svagt.
- Sluk for panden og tilsæt yoghurten/ymeren.
- Hæl det hele over grønsagerne/fisken.
- Drys med salt og peber.
- Hak persillen. Persillen og osten drysses over retten.
- Sæt retten i oven ca. 40 min. ved 200 grader.
- Kartoflerne koges eller grovfluten varmes med i ovnen de sidste 10
min. Hvis du har en mikrobølgeovn, så er den god til at koge
kartofler med, men de bliver bedst, hvis de koges med skræl.
|