- Grønsagerne skyldes og renses, porrerne skæres i 1 cm tykke
skiver, gulerødderne skæres i ½-1 cm stykker og løget hakkes.
- Det er nu du skal tænke på om der skal kartoffelmos eller ris til
retten, hvis du vælger kartofler/kartoffelmos, så er det nu du skal
begynde, hvis du vælger ris så se punkt 6.
- Kom olien i en stor gryde og svits/brun kødet i ca. 5 min.
- Grønsagerne tilsættes og efter 3-5 min. hældes vand og
krydderierne i.
- Retten skal koge på svag varme (simre) i ca. 20 min. under låg.
- Har du valgt ris til retten, så er det nu de skal sættes over.
- Røst maizenaen i en melryster med lidt koldt vand.
- Tag kødet op og læg det på et skærebræt med et viskestykke
over.
- Hæld langsomt maizenaen i gryden mens det koger svagt, stop med at
hælde jævning i, når sovsen har en passende konsistens.
- Hæld det halve af sovsen op i et fad, skær det halve af kødet i
skiver og læg det oven på, resten holdes varmt under et viskestykke
og i gryden.
|