- Tænd for ovnen og stil den på 200 grader.
- Skræl kartoflerne, snit dem i terninger og kog dem i ca. 20-30 min.
- Rens og hak løget
- Kom kødet, æg, hakket løg, havregryn, vand, salt og peber i en skål,
ælt det godt sammen, gerne med en håndmikser monteret med dejkroge.
- Form frikadellerne med en spsk ca. 5 cm i diameter, læg dem på en
plade med bagepapir, stil dem midt i ovnen i ca. 35 min. Der kan blive
ca. 13 stk.
- Skræl gulerødderne, riv dem groft, plan rosinerne i og kom det i
en skål.
- Når kartoflerne er kogt møre, hæles vandet af i en skål, kom
muskat og salt i kartoflerne og ælt det sammen. Her kan håndmikseren
bruges igen (med dejkroge). Kom lidt af det varme kartoffelvand i, til
den får en passende konsistens.
- NB: Hvis du gerne vil have en sovs til retten, så se nr. 19 under
tilbehør.
- Er årstiden til nye kartofler så lad være med at mose dem. Det er
nemt at koge kartofler i en mikroovn, de skal have 8 min ved 800 watt.
(400 g til 2 personer). Kog dem med skræl, ellers bliver de tørre på
ydersiden.
|