- Rens grønsagerne og skær dem i skiver, terninger eller små
stykker.
- Kog dem ca. 1o minutter, dog ikke til de er helt møre, husk salt og
peber.
- Tænd for ovnen og stil temperaturen på 225 grader.
- Hak løget/løgne fint og kom det/dem i en dejskål.
- Kom også oksefarsen, rasp, hvedemel, salt og peber i dejskålen,
det hele røres godt sammen, derefter deles det i 8 stykker og formes
til små bøffer.
- Nu begynder jeg på ostesovsen. Kom olien i en gryde og tilsæt
melet, rør godt rundt og tilsæt langsomt grønsags- vandet og osten,
ved moderat varme. Den skal blive til en tyk sovs, den vil senere
blive tyndere, fordi den bliver blandet med noget af væsken fra grønsagerne,
når den skal gratiners.
- Hæld alt vandet væk fra grønsagerne og læg dem i et
ovnfast fad.
- Hæld ostesovsen henover, derefter drysses ost og rasp på i nævnte
rækkefølge.
- Fadet stilles øverst i ovnen ca. 10 min. Læg et flute ind til
opvarmning samtidig.
- Steg bøfferne på en næsten tør pande, en spsk olivenolie er nok.
- Bøfferne lægges over på et fad pyntet med f.eks. salatblad, tomat
eller blot en dusk persille. Det hele er nu klar til servering.
|