Marrakesh
Frokost på egen hånd indtog vi på denne lille cafe, medens vi fulgte med i livet på gaden. |
Dagbog:
Fredag den 24. april: Morgenmaden indtog vi på
tagterrassen. Kl. 9:30 starter vores
byvandring til medinaen ved den berømte
Koutobia-moské, som ligger nogen få hundrede
meter fra den berømte Djemaa el-Fna-plads. Denne
plads blev i gamle dage benyttet som
samlingssted for dromedarkaravanerne fra Sahara.
I dag kan vi se akrobater, slangetæmmere,
spåkvinder og musikere. Om aftenen ændrer torvet
fuldstændig karakter og bliver til verdens
største udendørs restaurant. Marrakeshs ældgamle
medina er et kapitel for sig. Den er opdelt i
flere forskellige souker, med snævre
markedsgader og hundredvis af boder. I de
farverige basarer kan man købe det meste – fra
billige sko og tøj, til keramik, etniske
smykker, røgelse og hånddrejede trævarer. Vi besøger det lokale krydderimarked. Her skal vi dufte, smage og lære om alverdens spændende krydderier og urter. Senere går turen videre til Bahia-palasset og Ben Youssef-medersaen, begge steder med smukke mosaikker og malede ceddertræslofter. Derefter gik turen gennem de forskellige håndværkskvarterer.
Frokosten tager vi på egen
hånd. Janne og jeg spiser en pizza og en lækker
salat med avocado på en lille
fortovscafe, hvor vi følger med i livet i de
smalle gader. Derefter blev der lidt tid til
indkøb, før vi spiser afskedsmiddag på Palais
Sebban, et tidligere lille palads, nu omdannet
til hotel. Stedet er kendt for sit gode køkken.
|
Her spiser vi morgenmad og slapper af om eftermiddagen |
Trafikken i de små gader er voldsom |
Der er rigtig mange knallerter og scootere i de meget smalle gader. |
Luksus menuen denne aften med rødvin |
Små kyllinger fyldt med ris og grøntsager ydes rundt |